Alle Sim Only Providers en Aanbiedingen | SimOnly.com

Sim Only Providers

Er zijn veel sim only providers, op simonly.com vergelijken we de providers stuk voor stuk. Je kunt meer te weten komen over iedere provider afzonderlijk. De een is gespecialiseerd in sim only, anderen hebben een compleet aanbod in telecom. Bekijk per provider wat de plus- en minpunten zijn. Zo kies je provider die bij jou past.

Maakt de sim only provider jou niet veel uit en gaat het je vooral om een goed aanbod dat bij jou past?
Dan hebben we voor jou een overzichtelijk vergelijk opgesteld. Je kunt selecteren op netwerk, aantal minuten en mb’s. Vind zo de sim only provider voor jouw sim only.

Tele2 sim only providers

UNLIMITED

Onbep. mb,min & sms

2 jaar

€ 25,– p.m.

Bestel hier direct ›››

Ben sim only providers

3 GB

+ 100 minuten

2 jaar

€ 9,– p.m.

Bestel hier direct ›››

hollandsnieuwe sim only providers

1000 MB/MIN/SMS

+ 1000 MB/MIN/SMS

2 jaar

€ 8,– p.m.

Bestel hier direct ›››

Providers

Nederland heeft een relatief groot aantal providers dan wel aanbieders. De één richt zich volledig op de Nederlandse markt en anderen zijn weer internationale spelers. Denk aan merken als Vodafone, T-Mobile en Tele2, deze zijn niet alleen in Nederland actief zoals KPN en Telfort.

Ondanks dat het aantal providers groot is, is het aantal netwerken kleiner. Er zijn vier netwerken in Nederland, het netwerk van KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2. Het netwerk van Tele2 betreft enkel een mobiel 4G netwerk. De gelijknamige merken maken uiteraard gebruik van het eigen netwerk. Andere providers maken gebruik van het opengestelde netwerk van deze providers.

MVNO ‘s

Naast de bestaande netwerkproviders zijn er dus een aantal aanbieders die gebruik maken van de grote netwerken, dit zijn voor een groot deel MVNO’s. MVNO staat voor Mobile Virtual Network Operator, wat in het kort in houdt dat het een virtuele aanbieder is. Voorbeelden van deze MVNO’s zijn dochters als Ben, hollandsnieuwe en Simyo. Toevallig zijn dit ook van origine echte Sim Only providers, waar het prijspunt van de Sim Only belangrijk is.

Gebruik Sim Only buitenland

Naast de gebruikelijke providers, zijn er ook nog providers waarmee je als klant voordelig kunt bellen en sms’en naar het buitenland. Deze aanbieders maken in Nederland gebruik van bestaande netwerk, in het buitenland van de voordeligste netwerken daar. Deze aanbieders zoals LycaMobile, Lebara, Ortel maken gebruik van het netwerk van KPN.

Voor de absolute no-frill providers, aanbieders die niets anders aanbieden dan hetgeen je afneemt, dus geen service en andere zaken, zijn er een groot aantal providers. Dit zijn voornamelijk merken van grote winkelketens zoals AH Mobiel, Jumbo Mobiel, Aldi Talk, Deka Mobiel, Hema Telefonie en Kruidvat Telefonie. Diensten worden hier tegen absoluut lage prijzen aangeboden.

Providers per netwerk

Het landschap van providers is dus breed met uiteenlopende merken in diverse categoriën, van premium tot no-frill. Van laag geprijsd tot duurder segment. De grote providers verdelen we onder vier netwerek. Onderstaand de vier netwerken van Nederland.

Netwerk KPN

Netwerk T-Mobile

Netwerk Vodafone

Netwerk Tele2