Sim Only abonnementen | SimOnly.com

Sim Only abonnement

Top 3 Sim Only abonnementen

Tele2 Sim Only

10 GB

Data Only

2 jaar

€ 15,– p.m.

Bestel hier direct ›››

Simpel Sim Only

5 GB

+ onb. min & sms

2 jaar

€ 10,–p.m.

Bestel hier direct ›››

hollandsnieuwe sim only

3000 MB/MIN/SMS

+ 1000 Extra

2 jaar

€ 11,– p.m.

Bestel hier direct ›››

 

Een Sim Only abonnement, wanneer kies je ervoor en waarom? Er zijn uiteenlopende redenen om voor een Sim Only te kiezen. Het kan zijn dat je nog altijd tevreden bent met je huidige smartphone toestel, je kunt dan de overstap maken naar een Sim Only abonnement bij een andere aanbieder of verlengen bij je huidige. Een mogelijke andere reden om te kiezen voor Sim Only, zijn de maandelijks hoge kosten voor een toestel abonnement. Als je eenmalig een toestel aanschaft, zijn de maandelijkse kosten voor bellen, sms’en en internetten veel lager. Maar wat houdt dat nu precies in Sim Only abonnement?

Wat is een Sim Only abonnement?

Een Sim Only abonnement houdt, zoals de naam al verklapt, in dat je een abonnement koopt zonder dat je hierbij een toestel aan hoeft te schaffen. Er zijn vandaag de dag heel veel providers waaruit je kunt kiezen bij het kopen van een Sim Only abonnement. Het beste is om deze te vergelijken zodat je kunt zien welk abonnement het beste bij jou past.

Wanneer je een Sim Only abonnement bestelt, ontvang je van jouw aanbieder een simkaart. Op deze sim staan jouw gegevens en je telefoonnummer. Het abonnement ofwel de inhoud van jouw Sim Only is geregistreerd en staat niet vast op deze sim, de provider kan deze op afstand aanpassen wanneer jij dit wilt.

Bij de meeste aanbieders ontvang je tegenwoordig een 3-in-1 simkaart, deze bevat een reguliere sim, een micro sim en een nano sim. Zo hoef je niet vooraf aan te geven welk type jij nodig hebt voor jouw smartphone, de sim past altijd.

Voor veel mensen is een Sim Only abonnement voordelig. Er wordt door velen maandelijks veel geld betaald voor een duur toestelabonnement. De kosten zijn vaak hoog door de lening op het toestel. Wanneer je deze kosten voor de lening van het toestel van de abonnementsprijs aftrekt, zijn de kosten vele malen lager. Met een Sim Only abonnement zijn de kosten voor bellen, sms’en en internetten transparanter. Je betaalt voor wat je gebruikt.

Een Sim Only abonnement in het kort:

 • Geen hoge maandlasten voor een toestel
 • Flexibele looptijd mogelijk
 • Transparant overzicht van verbruik en kosten

Verschil tussen een Sim Only abonnement en een abonnement met toestel

Zoals al vermeld ontvang je bij een Sim Only abonnement geen toestel. Je kunt dus alles blijven doen met de telefoon die je al hebt of dat je nieuw gaat aanschaffen. Je betaalt dan ook echt alleen voor je netwerk, dus de belminuten, sms’jes en data. Je sluit eigenlijk altijd een Sim Only abonnement af, alleen bij het kiezen van een toestel erbij komen hier vanzelfsprekend de kosten van de telefoon bij. Het aanbod van providers voor Sim Only abonnementen is immers wel groter dan het aanbod inclusief telefoons. Sommige providers bieden zelfs alleen maar Sim Only abonnementen aan. Omdat je je abonnement maandelijks kunt opzeggen zorgt dit ervoor dat je nergens voor een lange tijd aan vast zit. Je kunt dan ook maandelijks je bundel aanpassen naar hoe jij het wilt. Bij een telefoonabonnent heb je een stuk minder vrijheid dan bij een Sim Only waar je het meeste gewoon lekker zelf kunt bepalen!

Het verschil tussen een toetsel- en een Sim Only abonnement?

 • Bij een losse Sim Only is er een groter aanbod van aanbieders
 • Enkel Sim Only geeft de mogelijkheid van een flexibel contract
 • Bij een toestel abonnement betaal je maandelijks meer

Sim Only abonnementen vergelijken

Tegenwoordig bieden veel providers Sim Only abonnementen aan. Je kunt een Sim Only abonnement afsluiten bij een groot aantal providers: hollandsnieuwe, Ben, Youfone, Tele2, T-Mobile, Telfort, Vodafone, Simyo, KPN en Robin mobile. Keuze genoeg dus. Door middel van Sim Only abonnementen te vergelijken kun je zien welk abonnement het beste bij jou past. Je kunt vergelijken op basis van prijs en kwaliteit, maar er is nog veel meer dat een Sim Only aantrekkelijk kan maken. Sim Only’s hebben verschillende contractduren. Je kunt vaak kiezen uit een contract van 12 maanden of van 24 maanden. Dit hangt er natuurlijk vanaf hoelang je vast wilt zitten aan een abonnement. Naast dat je zelf je belminuten, data en smsjes kunt bepalen kun je er ook per provider voor kiezen om extra opties toe te voegen. Zo is er de keuze oneindig internet en een belplafond, dit houdt in dat wanneer je deze bereikt je belminuten op zijn en je geen torenhoge telefoonrekeningen krijgt.

Vergelijken van Sim Only in het kort

 • Vergelijken zorgt ervoor dat je weet welk abonnement bij jou past
 • Verschillende contractduren
 • Zelf je data, belminuten en sms’jes bepalen
 • Extra opties bij je Sim Only

Dekking bij een Sim Only abonnement

In Nederland zijn momenteel een aantal verschillende netwerken, deze netwerken zijn van KPN, T-Mobile, Tele2 en Vodafone. Elke mogelijke provider maakt gebruik van een van deze netwerken. De dekking op bepaalde plekken verschilt per netwerk. In de randstand is de dekking van elk netwerk zeer goed. Wel zit er buiten de randstad vaak wat verschil in dekking bij de netwerken. Om dit precies uit te zoeken kunt u dit het best bekijken bij de provider zelf.

Dekking van Sim Only in het kort

 • Netwerken in NL van T-Mobile, Vodafone, KPN en Tele2
 • Dekking van netwerken overal sterk
 • Dekking buiten randstad verschilt, bij alle netwerken goed